Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ηράκλειο: Συλλήψεις για καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης


Για καλλιέργεια μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης συνελήφθη ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ετών 33, στην τοποθεσία «Κεφάλα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρού του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας με την συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Λασιθίου.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, σύμφωνα με τις οποίες εντός θερμοκηπίου κηπευτικών καλλιεργείται φυτεία κάνναβης, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε μικτή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Δίωξης Αγ. Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Λασιθίου, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη εντός του θερμοκηπίου ο 33χρονος αλλοδαπός την στιγμή που φρόντιζε φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από διακόσια δενδρύλλια ύψους από 30 εκατοστά έως ένα μέτρο και δέκα εκατοστά, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης.

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο του θερμοκηπίου βρέθηκε και κατασχέθηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από εξακόσια ενενήντα τρία κυπελάκια, στο στάδιο του φυτρώματος.

Όπως ομολόγησε εξεταζόμενος κατά την προανάκριση ο 33χρονος αλλοδαπός, ενεργούσε κατ' εντολή 31χρονου ημεδαπού, κατοίκου της ευρύτερης περιοχής του Περάματος Ρεθύμνου, ο οποίος αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υ. Α. Ρεθύμνου.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματιζόμενη δικογραφία αναμένεται να αποσταλούν στον Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών & αθλητικών εφημερίδων