Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ο Δήμος Κορινθίων πραγματοποίησε την γιορτή λήξης για το πρόγραμμα “Εξω μαζί”.


Σε αυτό το εορταστικό κλίμα, αποχαιρετίσθηκαν παιδιά, εθελοντές και φορείς του εγχειρήματος για το καλοκαίρι, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον επόμενο Σεπτέμβρη



Ο Δήμος Κορινθίων πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Ιουλίου στο Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου την καλοκαιρινή γιορτή λήξης του προγράμματος «έξω μαζί».

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για δεύτερη συνεχή χρονιά, το υλοποίησε με επιτυχία για παιδιά και νέους με αναπηρίες. Πρόκειται για ένα πρότυπο πρόγραμμα κοινωνικής τους ενσωμάτωσης, που περιλαμβάνει δραστηριότητες ψυχαγωγικού περιεχομένου οι οποίες για το έτος 2009-2010 ήταν: Bowling, αθλητικά προγράμματα, συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις και εργαστήρια κ.λ.π., με στόχο την ένταξη των παιδιών και των ΑμεΑ στην κοινότητα και την δημιουργία ισότιμων ευκαιριών τους, στην ψυχαγωγία, τις πολιτιστικές δράσεις, τον αθλητισμό και το παιχνίδι.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από την Κοινωνική Υπηρεσία και υλοποιείται υπό την επίβλεψη και εποπτεία των ειδικών του Δήμου με την συμβολή των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Κοινωνικής Δράσης του Δήμου Κορινθίων.

Στη σημαντικότατη αυτή συμβολή των εθελοντών μας, η οποία είναι και καταλυτική για τη λειτουργία του προγράμματος, αναφέρθηκε στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τα θερμά του ευχαριστήρια για την συμβολή τους γιατί υπήρξαν η «ψυχή» του όλου εγχειρήματος και χωρίς αυτούς θα ήταν ανέφικτή η υλοποίηση του. Σημαντικότατη επίσης ήταν και η παρουσία των τοπικών εταιριών και φορέων που συνέβαλαν αποφασιστικά με την προσφορά τους στην επιτυχία του. Για το λόγο αυτό το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στην βράβευση των εθελοντών, φορέων αλλά και εταιριών του Δήμου μας.

Η εκδήλωση παράλληλα περιελάμβανε παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος από το Σεπτέμβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2010 με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, παρουσίαση έργων των παιδιών που φιλοτεχνήθηκαν στα πλαίσια των εργαστηρίων του παραπάνω προγράμματος, βράβευση των εθελοντών και των φορέων για τη συνεισφορά και προσφορά τους και τέλος, αποχαιρετιστήριο πάρτι με μουσική και χορό για τους συντελεστές αλλά κυρίως για τα παιδιά που ήταν και είναι οι «πρωταγωνιστές» της ζωτικής αυτής πρωτοβουλίας.

Σε αυτό το εορταστικό κλίμα, αποχαιρετίσθηκαν παιδιά, εθελοντές και φορείς του εγχειρήματος για το καλοκαίρι, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον επόμενο Σεπτέμβρη, οπου η σημαντική και ουσιαστική αυτή προσπάθεια θα συνεχίσει τη λειτουργία της για τρίτη χρονιά.


ΠΗΓΗ isthmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών & αθλητικών εφημερίδων